Om Konservatism.seDenna portal drivs ideellt och helt partipolitiskt oberoende. Vi mottar inte någon extern finansiering för vårt arbete, och vi följer inte något partiprogram när vi här beskriver konservatismen, eller när vi väljer ut det vi publicerar. Edmund Burke är vår kompass och internationellt populära moderna konservativa tänkare i Burkes efterföljd såsom Russell Kirk, Michael Oakeshott och Roger Scruton är vår karta.

Att den sanna, riktiga konservatismen bygger på Edmund Burke är internationellt etablerat sedan över hundra år tillbaka. En politisk uppfattning eller ståndpunkt som inte är i linje med Burke är helt enkelt inte konservativ i ordets egentliga betydelse. Läs mer om Edmund Burke här.

Konservatism.se lanserades och utvecklades åren 2009-2012 av personer med koppling till de numera avsomnade Konservativt Forum (2002-2012) och Tradition & Fason (2008-2011). Vi skrev artiklar om konservatismen, dess historia, personporträtt och bokrecensioner, och lade upp länkar till artiklar från andra håll på nätet som vi tyckte passade in. Sedan dess har en del av materialet utvecklats, och en del har tillkommit.

Syftet med Konservatism.se är - och har i över 10 års tid varit - att tillgängliggöra och sprida korrekt information om konservatismen på svenska, uppmuntra till vidare läsning, och ge de nyfikna vägledning och en bra start på sitt intresse för konservatismen som ju i hela västvärlden är den tredje huvudideologin jämte liberalismen och socialismen.

Konservatism.se är en oberoende och kvalitetssäkrad röst om konservatismen i ett tidevarv då flera olika partier försöker få till att de är mer eller mindre konservativa, och bandbredden i samhällsdebatten till stor del fylls av påhitt, ogrundade tolkningar och halmgubbar.

Redaktör för Konservatism.se är:
Jakob E:son Söderbaum