Ljud & filmklipp
Här lägger vi ut bandade och filmade föredrag, tal och intervjuer med personer som är av särskilt intresse för den konservativa rörelsen. Sortering efter datum.


  Intervju med Roger Scruton om värdet av Russell Kirks tänkande. En av vår tids internationellt mest inflytelserika konservativa tänkare talar om en annan av vår tids internationellt mest inflytelserika konservativa tänkare.
  Russell Kirk Center 2016-05-01.


  Intervju med Claes G. Ryn om att de s.k. "neokonservativa" är jacobiner, inte konservativa. Ryn är professor i Politics i USA, och den främste svenske konservative tänkaren i vår tid. Tom Woods Show 2015-09-15.


  Föredrag av Jakob E:son Söderbaum om på temat "Konservatism här och nu?", om konservativ idébildning och dess förutsättningar idag. Kristdemokratiska Ungdomsförbundet 2013-11-16.


  Föredrag av Theodore Dalrymple om vänsteretablissemangets kulturmord i Storbritannien, här med fokus på rivningshysterin och utrensandet av böcker på stadsbiblioteken. Dalrymple är brittisk författare och samhällsdebattör, mycket populär inte minst för sitt sätt att alltid ta sig an
              kontroversiella samhällsfrågor med torr intellektuell humor.
              Traditional Britain Group 2012-11-08.


  Tal av Rush Limbaugh vid Conservative Political Action Conference 2009 om vikten att hålla fast vid de konservativa värderingarna. Limbaugh är en mycket populär amerikansk konservativ radiopratare och TV-programvärd, en karismatisk slugger som verkligen inte skäms för sina åsikter. Här är han i sitt
              esse. The Hope For America 2009-02-28.


  Johan Hakelius intervjuar Roger Scruton om globaliseringen och terrorismen. Den brittiske filosofen Scruton har länge internationellt ansetts vara vår tids främste konservative tänkare. Här intervjuas han i ett svenskt sammanhang. Axess TV 2006-12-17.


  William H. Mulligan, Jr. intervjuar Russell Kirk om skrivandet och mottagandet av boken The Conservative Mind 40 år efter att den publicerades 1953. Den amerikanske akademikern Kirk lyckades etablera i hela Västvärlden att den sanna konservatismen bygger på Edmund Burke. Han är en
              av de internationellt mest infytelserika konservativa tänkarna under de senaste
              65 åren. Detta är den sista intervjun med Kirk som gjordes innan han gick bort
              1994. The Russell Kirk Center 1994-04-29.